یکی از چسب های پرکاربرد و مفید در محیطهایی با درجه حرارت بالا استفاده از چسبی به نام چسب نسوز است، که این چسبها میتوانند طیف وسیعی از مواد مانند فلز، سرامیک، سنگ و پلاستیک را به یکدیگر بچسبانند. چسب نسوز صنعتی در صنایع مختلفی از جمله هوافضا، وسایل نقلیه به ویژه قطار و تولید قطعات الکترونیکی و…. بکار برده میشود. چسب های نسوز در انواع مختلفی تولید میشوند.
انواع چسب نسوز صنعتی
- چسب نسوز سرامیکی یا حرارت بالا
سطوحی که در برابر دماهای بسیار بالایی قرارا دارند را میتوان با این چسب پوشش داد تا از سوختن و آتش گرفتن آنها جلوگیری کرد. این چسب در محصولات الیاف سرامیکی، انواع کوره ها، مبدل حرارتی، پاتیل ، چسباندن قطعات غیر همجنس سرامیک، شیشه، و انواع فلزات استفاده میشود. در هنگام استفاده از چسب نسوز حرارت بالا روی سطوح باید دمای محیط برای یک الی دو روز از 50 درجه سانتی گراد بالاتر نباشد تا چسبندگی این چسب به خوبی اعمال شود.
چسب نسوز را به دلیل مقاومت بیشتر و استفاده راحت تر میتوان به جای ملات در کوره های حرارتی بکار برد. این چسب برای انسان و محیط خطری ندارد.
- چسب نسوز نواری
چسب نواری نسوز یا چسب پلی آمید در برابر حرارات بعنوان عایق الکتریکی کقاوم استفاده میشود. این چسب کاربرد فراوانی در موترهای الکتریکی، ترانسفورماتور، سیم پیچ ها، پنل های خورشیدی، چاپ سابلیمیشن دارد. مقاومت الکتریکی، حرارتی، شیمیایی و مقاومت در برابر لرزش از ویژگی های این چسب هاست.
- چسب نسوز سیلیکونی
این نوع چسب پرکاربردترین چسب نسوز در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی، خودروسازی، آزمایشگاهی است. همچنین برای آب بندی و درزگیری در ساخت انواع خشک کن ها و گرمکن ها استفاده میشود.
- چسب نسوز شومینه
برای بندکشی بین آجرها انواع شومینه، دودکش و باربیکیو میتوان از این چسب استفاده کرد. همچنین برای ترمیم درزها و ترک های شومینه استفاده میشود.
- چسب نسوز پارچه ای
امروزه برای جلوگیری از اتصال، عایق کردن و مرتب کردن سیم پیچ های داخلی خودرو از جمله سیستم هدایت گر خودرو ، جعبه فرمان، فیوزها و… از چسب های نسوز صنعتی پارچه ایی استفاده میشود. این نوع چسب ها در برابر حرارت دچار اشتعال نمیشوند و میتواند گرما را تحمل کند.
همچنین در وسایل صوتی و تصویری برای چسباندن سیم ها از این چسب ها استفاده میشود. این چسبها در برابر اشعه ماورابنفش و رطوبت هیچ خوردگی و فرسودگی ایجاد نمیکند و همچنین عکس العملی در برخورد با مواد شیمیایی نمیدهد. از ویژگی های این چسب میتوان مقاومت در برابر اشعه فرابنفش، فرسایش، تحمل بالا در برابر گرما، غیر قابل اشتعال را میتوان نام برد.
چسب نسوز در موارد بسیاری کاربرد دارد و استفاده می شود که برخی از مواردش را توضیح خواهیم داد:
نصب عایقهای حرارتی: چسبهای نسوز برای نصب عایقهای حرارتی مانند پشم شیشه و فوم پلی استایرن بر روی سطوح مختلف مانند فلز، سرامیک و بتن استفاده میشوند.
اتصال دودکشها: از چسبهای نسوز برای اتصال دودکشها به بخاریها و شومینهها استفاده میشود.
مرتب کردن سطوح: از چسبهای نسوز برای مرتب کردن ترکها و شکافها در سطوحی که در معرض گرمای زیاد هستند مانند اجاق گاز و شومینه استفاده میشود.
نصب کاشی: از چسبهای نسوز برای نصب کاشی در مناطقی که در معرض گرمای زیاد هستند مانند حمام و آشپزخانه استفاده میشود.
نکاتی جهت استفاده از چسب نسوز:
- قبل از استفاده، دستورالعملهای سازنده را به دقت مطالعه کنید.
- سطوح را تمیز، خشک و عاری از هرگونه چربی یا گرد و غبار کنید.
- چسب را به طور یکنواخت روی هر دو سطح بمالید.
- سطوح را به هم فشار دهید و به مدت زمان توصیه شده توسط سازنده نگه دارید.
- از چسب در مناطق تهویه مناسب استفاده کنید.
برای خرید چسب و گرفتن استعلام قیمت با پشتیبانان ایران چسب در ارتباط باشید…
آخرین دیدگاهها