چسب اپوکسی بر پایه رزین اپوکسی و هاردنر، دارای قدرت چسبندگی بالا، دوام و استقامت مکانیکی بالا است، بعلاوه در محیط های خورنده، اسیدی و قلیایی مقاومت شیمایی بالایی دارد . برای تعمیرات و اتصالات بتنی و سنگ استفاده میشود. این چسب ها در حین سخت شدن جمع نمیشود و اتصال محکمی ایجاد میکند. مدت زمان لازم برای خشک شدن چسب به میزان ضخامت آن و دمای محیط بستگی دارد. ترکیبات این نوع از چسب در حین پخت و سخت شدن به درجه حرارت خیلی حساس است.
از این چسبهای اپوکسی، میتوان برای ترک بتن، شکستگی انواع کاشی و سرامیک، شنگ و… استفاده کرد. این نوع از چسب های باکیفیتی است که برای ترمیم و بازسازی بکار برده میشود. همچنین میتوان برای سطوح چوبی، پلاستیکی از ان استفاده کرد. بعضی از این چسبها نیازی به سخت کننده ندارند و با گرما فعال میشوند.
در صنایع هواپیماسازی، کشتی سازی و قطعات خودرو به دلیل قدرت چسبندگی بالای این چسب ها استفاده میشود. چسبهای دوقلو رایج ترین این نوع چسب هاست که یکی دارای چسنبدگی استئ دیگری مانند کاتالیزور عمل میکند و با ترکیب شدن چسبندگی بالا و مقاومی را ایجاد میکنند.
ویژگی های
- چسبندگی بالا
- مقاومت الکتریکی
- عدم انقباض بعد از خشک شدن
- پایداری در برابر لرزش و ضربه
- مقاومت شیمیایی
- خواص مکانیکی بالا
انواع چسب اپوکسی
چسب اپوکسی تک جزئی
این نوع به سخت کننده نیازی ندارد و در دمای 250 تا 300 درجه سانتی گراد پخته میشود. از چسب تک جزئی میتوان بعنوان جایگزینی برای میخ کردن و جوشکاری استفاده کرد. سرعت پخت و خشک شدن این چسب تک جزئی نسبت به چسب دو جزئی بیشتر است.
چسب اپوکسی دو جزئی
از چسب های اپوکسی دو جزئی در صنایع مختلفی از جمله الکترونیک، هوافضا، دستگاه های پزشکی برای پیوند دادن ، کپسوله کردن و آب بندی استفاده میشود. این نوع چسب دو جزئی در برابر دماهای بالا مقاوم بوده و اشتعال را به تاخیر می اندازد. همچنین توانایی تحمل وزن یا نیروی ثابت در یک دوره زمانی را دارد و در برابر اثرات شیمیایی و فیزیکی مقاوم است.
کاربردها
- کامپوزیت سازی
- هواپیماسازی
- ترمیم و بازسازی سازه های بتنی
- کاشت میلگرد در انواع بتن
آخرین دیدگاهها