چسب کاغذ دیواری ، چسبی بر پایه نشاسته اصلاح شده یا متیل سلولز است، پودرهایی که با آب مخلوط شده و خمیر کاغذ دیواری را برای ثابت کردن کاغذ دیواری روی دیوار ایجاد میکنند. نوع چسب استفاده شده برای نصب کاغذدیواری خیلی مهم است مخصوصا اگر قرار است بعدها کاغذدیواری تعویض و از سطح جدا شود.
کاربردهای چسب کاغذ دیواری:
- چسباندن کاغذ دیواری به دیوار: اصلی ترین کاربرد این چسب، چسباندن کاغذ دیواری به دیوار است.
- صنایع نساجی: از این چسب در صنعت نساجی برای چسباندن انواع پارچه استفاده می شود.
- صنایع چاپ: در صنعت چاپ برای چسباندن انواع کاغذ و مقوا استفاده می شود.
- دکوراسیون: می توان برای چسباندن انواع کاغذ دیواری و پوستر به دیوار و سقف نیز استفاده کرد.
- مصارف عمومی و خانگی: می توان برای چسباندن انواع مواد مانند کاغذ، مقوا، پلاستیک، چرم و غیره نیز استفاده کرد.
انواع چسب های کاغذ دیواری
- چسب قابل استفاده در آب سرد
- پودرهایی از گندم یا پودرهای نشاسته که با آب سرد مخلوط میشود. این نوع چسب برای خشک شدن به زمان بیشتری نیاز دارد که این امر باعث میشود وقت کافی برای تنظیم کاغذدیواری داشته باشیم. این نوع چسب برای کاغذدیواری های سنگین، سبک و همچنین اگر قرار است کاغذدیواری بعدها از سطح جدا شود گزینه مناسبی است.
- چسب همه کاره
- این نوع چسب به صورت پودر بوده و بعد از حل شدن در آب قابل استفاده میباشد. از ویژگی های مهم این چسب ضد قارچ و کپک بودن آن است. در صورت وجود رطوبت و نم از ایجاد کپک و قارچ در زیر و حتی روی کاغذدیواری جلوگیری میکند. این نوع چسب به سرعت خشک میشود.
- چسب با چسبندگی بالا
- این نوع چسب با ساختار خاصی از پلیمرهای وینیل هستند که برای کاغذدیواری های ضخیم و سنگین بهترین گزینه است. میزان سختی این نوع چسب نسبت به چسب قابل استفاده در آب سرد بسیار بیشتر است.
- چسب مایع آماده مصرف
- این نوع چسب که به صورت آماده و مایع استفاده میشود. این نوع نسبت به بقیه چسب ها گرانتر است و در مجاورت هوا به سرعت خشک میشود.
آماده کردن چسب کاغذ دیواری
در هنگام درست کردن چسب باید نسبت ها رعایت شود. چرا که غلظت آن خیلی مهم است در صورت رقیق شدن خاصیت چسبندگی آن کم میشود و سبب ایجاد حباب در زیر کاغذدیواری میشود و در صورت غلیظ شدن تودهایی در زیر سطح کاغذ ایجاد میشود.
اگر فاصله بین چسب زدن کاغذدیواری و چسباندن آن روی سطح زیاد شود چسب خشک میشود که یا ممکن است باعث ایجاد حباب شود و یا اصلا به سطح نچسبد . زمان لازم برای خشک شدن کامل کاغذ دیواری به نوع کاغذدیواری، چسب کاغذدیواری، وضعیت سطح و شرایط جوی بستگی دارد. در صورت بالا بودن دمای محیط به دلیل خشک شدن غیر طبیعی ممکن است کاغذ دیواری از سطح فاصله بگیرد و نتیجه کار خوب نشود.
آخرین دیدگاهها